Seger mot Jitex med 2-0

Johanna Almgren hade en bra dag på jobbet. Johanna Almgren hade en bra dag på jobbet.

I den andra träningsmatchen för säsongen besegrade Kopparbergs/Göteborg FC Jitex med 2-0 efter mål av Anita Asante och Jessica Landström.

- Framför allt i den andra halvleken lossnade det och vi spelade ut dem, sa Johanna Almgren efter slutsignalen.

Trots att KGFC just nu är inne i en tung träningsperiod och som bäst håller på att spela in nya spelare i laget lyckas man ändå att prestera bra fotboll och vinna sina matcher.

- Vi löper mer nu och hade ett väldigt fint passningsspel matchen igenom. Vi släppte in dem lite i första halvlek, men var klart bättre i den andra, summerar Johanna. Dessutom har vi bra rörelse i laget och spelar på så sätt oss ur de svåra situationerna hela tiden.

Något som onekligen gav resultat.

För i den 17:e matchminuten snappade Anita Asante upp en retur som hon från 17 meter placerar rätt upp i krysset och 1-0 till KGFC. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

 

Tog över i andra

I den andra halvleken tog Kopparbergs/Göteborg FC över initiativet per omgående och Johanna Almgren, som hade en fin dag på jobbet, var heller inte sen med att berömma nyförvärvet Marie Hammarström på den vänstra kanten.

- Jag har en högerfot som funkar och Marie har en jättefin vänsterfot. Så vi hotade bra från bägge kanterna idag, menade Johanna som ändå var lite irriterad över att hon brände ett fint läge i den andra halvleken.

I den 58:e matchminuten kom 2-0-målet signerat Jessica Landström efter pass från Marie Hammarström. Matchen punterad och än en gång visade KGFC prov på hur de kan och kommer att kunna hota sina motståndsare från kanterna.

 

Dyngvold utgick

Dessvärre var det norska nyförvärvet Cathrine Dyngvold tvungen att kliva av i den andra halvleken efter en sträckning. Förhoppningsvis inget allvarligt och vi hoppas snart se henne på planen igen. Men en bra genomförd match av KGFC mot ett bra defensivt Jitex som ändå inte orkade stå emot.

- Jitex hade det väldigt jobbigt långa stunder idag, beroende på att vi rörde oss så bra hela tiden, avslutade Johanna Almgren.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter