Enkel seger i säsongspremiären

3-målsskytten Marie Hammarström i samspråk med Stig Fredriksson efter segern. 3-målsskytten Marie Hammarström i samspråk med Stig Fredriksson efter segern.

Det blev en enkel seger i den första matchen för säsongen för Kopparbergs/Göteborg FC när laget besegrade det nya elitettanlaget Hovås/Billdal med hela 11-0. Alla tre nya spelarna gjorde mål, flest av dem Marie Hammarström som stod för ett hattrick.

KGFC startade matchen med nyförvärven Jessica Landström och Marie Hammarström på planen. Ändå var det Amanda Edgren som inledde målskyttet redan i den 5:e matchminuten. 2-0 gjorde sedan Beata Kollmats efter en hörna och 3-0 Amanda Edgren igen. Då stod klockan på 33 minuter

och det toppallsvenska laget visade både kraft och kvalitet. Men det var Marie Hammarströms första mål för kvällen som satt kvar på näthinnan. Att hon har en bra vänsterfot vet många redan. För de som inte visste visade hon det på stopptid innan haltidsvilan. Pang, sa det utifrån vänster, rakt upp i nättaket.

- Ja, det var en bra träff. Jag fick en fin passning från Amanda och tog god tid på mig. Så det var väl en bra träff, log hon efteråt.

Även om Marie Hammarström var mycket bra i matchen så menade hon efteråt att det finns mer att ge.

- De är otroligt skickliga och ett fantastiskt lag att komma in i. Jag känner mig lite som en kossa ibland. För de är så otroligt duktiga på små pass och så där. Jag är inte riktigt van vid det än.

Men en godkänd debut va?

- Ja, det känns ok. Jag ser jättemycket fram emot den här säsongen, avslutar Marie Hammarström.

Hammarström som gjorde två mål i andra halvlek och fick se båda de andra nyförvärven Jessica Landström och Cathrine Dyngvold näta även de.

En rolig match att se på med tanke på alla målen och skönt för tjejerna att få göra mål. Det blir sannolikt tuffare motstånd den 6 febuari då Jitex står för motståndet i träningsmatch nummer två.

 

Målen

1-0 Amanda Edgren (5)

2-0 Beata Kollmats (30)

3-0 Amanda Edgren (33)

4-0 Marie Hammarström (45)

5-0 Cathrine Dyngvold (46)

6-0 Marie Hammarström (70)

7-0 Marie Hammarström (75)

8-0 Johanna Almgren (78)

9-0 Cathrine Dyngvold (80)

10-0 Johanna Almgren (83)

11-0 Jessica Landström (85)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter