Stark vändning räckte ändå inte

Tillfällig vändning och två mål i andra halvlek av Christen Press räckte ändå inte för att Kopparbergs/Göteborg FC skulle få med sig tre sköna poäng hem i kampen om tredjeplatsen i damallsvenskan. Två sena mål från Linköping satte stopp för det.

 

Efter den första halvleken var det hemmalaget Linköping som kunde lämna planen efter de första 45 minuterna med en 1-0 ledning. Rättvist med tanke på avslut både på och utanför KGFCs mål. Redan i matchens 7:e minut hittade hemmalagets Lisa De Vanna måldrottningen Manon Melis som inte missade.

 

Bättre takter från KGFC i den andra halvan. Men det dröjde ända fram till den 69:e matchminuten innan Christen Press hittade rätt för första gången då hon satte kvitteringen fram till 1-1. Bara 7 minuter senare var det dags för amerikanska att hitta målet igen. 2-1 till Göteborg och matchen såg länge ut att vara i hamn. Inte minst med tanke på Göteborgs allt som oftast fina andra halvlekar under säsongen. Men...

 

Först kom kvitteringen när Nora Holstad Berge kvitterade till 2-2. Sedan kunde Manon Melis göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 3-2 för Linköping Surt för Göteborg som jobbade sig in i matchen, hade ledningen men inte kunde hålla ihop det matchen ut. Resultatet innebar att Linköping passerade Göteborg i tabellen och övertog tredjeplatsen med sina 33 poäng.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter