#11 Mer speltid har tagit Olivia till högre höjder

Olivia Schough jublar efter ännu ett mål. Olivia Schough jublar efter ännu ett mål.

Efter att mestadels ha fått sitta på bänken och komma in med 20 minuter kvar av matcherna har Olivia Schough i år fått chansen från start i stort sett varje match. Något som höjt Falkenbergstjejens kapacitet i klubblaget och dessutom gett en plats i Pia Sundhages landslagstrupp.
- Det har gjort att man nått en ny nivå och verkligen utvecklats som fotbollsspelare, tycker Olivia själv.

Det handlar både om att utvecklas rent fysiskt i och med så mycket matchtid, som att mentalt växa in i rollen som en offensiv kraft i fram för allt klubblaget.
- Nu vet man att man klarar av 90 minuter och kan prestera under den tiden också. Jag har mest gjort 15-20 minutersinhopp tidigare, men nu känner jag att jag är en startspelare i Damallsvenskan och det är riktigt kul.
2 mål och 3 framspelningar har det blivit innan hemmamatchen mot Mallbacken för Olivia som allt som oftast bjuder publiken på Valhalla IP på både fart och finess.

Men även själförtroendet har fått sig en rejäl ”boost”. Något som också syns ute på planen där hon nu vågar utmana motståndarförsvaret på ett helt annat sätt än tidigare.
- Verkligen! Det blir så när självförtroendet höjs av att man får spela så mycket som jag nu gjort.

Även laget tycker hon presterat bra i år även om oturen grinat dem i ansiktet många gånger och hon håller med om att de förhatliga ”kryssen” har varit för många 2013.
- Vi har inte fått in bollarna i slutet av matcherna som vi egentligen borde. Vi har spelat alldeles för många oavgjorda matcher och därför ligger vi också fyra i tabellen. Jag tycker ändå att vi gjort en godkänd första halva av Damallsvenskan. Synd att vi förlorade borta mot Malmö, men det har ändå trillat in några vinster på slutet. Sedan får vi hoppas att det bara blir vinster under hösten, flinar hon.
Nu väntar förhoppningsvis ett EM-slutspel hemma i Göteborg för Olivia. Något hon förstås gärna vill spela i, men inser också att det kostar att ligga på topp.
- Det har varit en väldig omställning och man känner ju i kroppen att man verkligen måste ta tillvara på de vilodagar som ges. Det blir ju en hel del extraträningar i och med landslaget. Dessutom är ju Pia en sådan tränare som verkligen vill att vi ska träna mycket. Så det blir ju väldigt hög belastning om man säger.

Från att ha slagit ner lite som en bomb i och med uttagningen i landslaget säger hon nu att hon acklimatiserat sig och känner sig hemma i Pia Sundhages trupp. Nu återstår bara att Sundhage ska ta sitt förnuft till fånga och ge Olivia platsen i truppen under EM. Något som säkert skulle ta 22-åringen till ännu högre höjder än hon redan nått och dessutom ge Kopparbergs/Göteborg FC ytterligare kvalitet under höstspurten i seriespelet.

Senaste texten

Arkiv