Förlust mot Malmö

Bäst på planen Bäst på planen

Det blev förlust med 0-1 (0-1) mot serieledarna LdB Malmö. KGFC kom till spel utan avstängda Stina Segerström och hade placerat Anita Asante som mittback jämte Catrin Johansson vilket var mycket lyckat. Asante spelade fantastiskt bra och fick även pris som KGFC:s bästa spelare.

 

Det var också hemmalaget som började bäst men man hade svårt att skapa några egentliga farligheter framför LdB Malmös mål. Närmast var Olivia Schough som hade ett bra läge men skottet smet tätt utanför. Serieledarna hade också svårt att skapa några farligheter vilket understryker att bägge lagen höll i hop försvarsspelet på ett bra sätt.

 

Knappt fem minuter före halvtidspausen kunde dock LdB Malmös Ramona Bachman göra 1-0 till gästerna och därmed avgöra matchen när hon lyckades lyfta in bollen i mål efter en tilltrasslad situation med Kristin Hammarström i KGFC:s straffområde.

I andra halvlek var LdB Malmö det bättre laget och KGFC orkade inte mobilisera kraft för att hota serieledarna.

Närmast väntar Cupfinalen på torsdag då KGFC möter Tyresö kl.19.00 på Valhalla IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter