Stort tack till Flyktingguide/Språkvän Göteborg! — at Valhalla IP- Kopparbergs/Göteborg FC. Nyfikna gäster på Valhalla IP.  Claudia Mancilla, Peter Schramm, Tore Lund och Anna Ahlstrand tog emot det härliga gänget från Flyktingguide/Språkvän Göteborg. Guliganerna och Borås Stad driver tillsammans projektet LikaOlika. Kul att ta emot dem under en KGFC-match. Stefan Rehn och Tore Lund hälsar gänget från LikaOlika i Borås välkomna till Valhalla IP. Nyblivna KGFC-fans. Fotboll är kul! Nyfikna nyanlända människor bekantade sig med Valhalla och KGFC. Stefan Rehn och Tore Lund berättade om damfotboll i allmänhet och KGFC i synnerhet. – Hit vill vi komma tillbaka! Gänget fråpn Sandarnas Lag C och Flyktingguide på väg till Borås och "El Platsico"!!! "Ska vi hålla på Elfsborg eller Blåvitt? Äsch, vi håller på fotbollen..." Sandarnas Lag C är en härlig satsning. Snacka om att grabbarna därifrån njöt på Borås Arena... Glenn Holvik från Elfsborgs sopporterklubb Guliganerna, stort tack för ett underbart samarbete!!! Visst blev det en upplevelse. Inte bara fotboll utan också bengalbränning i bortaklacken... Klart detta ska förevigas... DSC_1607 FK Bosna Shake

Shake Hands  – för att världen behöver det

Under säsongen 2015 har Shake Hands vuxit och vuxit.
Projektet drogs i gång under senhösten 2014, är långsiktigt och vi har lovat oss själva att lägga ner den kraft som krävs för att dra vårt strå till stacken i arbetet för att bygga ett Sverige som är tolerant och välkomnande. Så länge Shake Hands behövs, kommer vårt arbete att fortgå.
Mottagandet har varit entusiastiskt, gensvaret mer omfattande och positivt än vi vågade tro från början.
Händelserna i Europa under året, flyktingströmmarna som sköljer över världen, har visat att ingen kan stå bredvid och att det är viktigt för oss alla att engagera oss för alla människors lika värde.
Shake Hands har under året haft – och har fortfarande – samarbete med bland andra Flyktingguide/Språkvän Göteborg, Social Resursförvaltning i Göteborg, Sandarnas Lag C, Guliganernas och Borås Stads projekt LikaOlika, tjejfotbollsprojektet Futebol Da Forca samt flera andra fotbollsföreningar. (Bildgalleriet här ovanför är från ett par av de arrangemang vi haft på Valhalla IP under säsongen.)
Under hösten kommer vi också att starta en kock- och restaurangskolaskola i samarbete med John Scott's i syfte att utbilda och anställa personal på de pubar John Scott's driver.
2016 fortsätter allt det vi tidigare gjort. Men dessutom tillkommer öppnaträningar för tjejer på Valhalla IP, och vi har dessutom utvecklat ett samarbete med två andra klubbar, Sveakurd Shake Hands FC och FK Bosna 92 i Örebro.
Shake Hands – för att världen behöver det!