Några av alla de spelare som gjort en toppsäsong i F19-allsvenskan. Foto. ANNA STOLTZE Några av alla de spelare som gjort en toppsäsong i F19-allsvenskan. Foto. ANNA STOLTZE

F19-allsvenskan är slut för i år.
Och för KGFC:s del räckte det så när till en plats i slutspelet.
– Vi ska ändå vara jättenöjda med tredjeplatsen, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig. Spelarna har verkligen gjort det bra och utvecklats mycket under året.


Sista matchen för säsongen spelades på torsdagen, utan spelare från Kopparbergs/Göteborg FC:s a-lag. Nu spelade det ingen roll och segersiffrorna mot Holmalund skrevs till slut till 2-0 efter ett tidigt och ett sent mål.
1-0 kom i den 10:e minuten av Tove Mattsson.
2-0 i minut 81 av Emma Nilsson.

Läs hela inlägget »
Bästa möjliga start på hösten för KGFC F19. Bästa möjliga start på hösten för KGFC F19.

Efter nästan två månaders 'sommarlov' startade F19-allsvenskan om igen i fredags, den 11 augusti.
Och det blev seger direkt – även om det skulle dröja ända in i slutminuterna innan avgörandet kom.
– En riktigt skön seger och en bra start på höstsäsongen, säger klubbens F19-ansvariga, Anna Stoltze.


Eter en bra vår och toppkänning i tabellen har KGFC:s F19 trupp förändrats på några platser inför omstarten, Fyra tjejer har lämnat och fyra nya har tillkommit. De är Jessica Sabel från Eriksberg, Saga Fahlström från Landvetter samt Jeanna De Maré och Stella Andersson, båda från Älvsborgs FF. Hela truppen hittar ni för övrigt under F19-fliken här ovanför.
Två av nykomlingarna, Saga och Jessica, kastades in i hetluften direkt när de var med i truppen i höstpremiären av Svenska Spel F19 Södra.
Och en skönare start på seriens andra halva kunde vi inte hoppats på. 2-1-seger mot IF Böljan på bortaplan i Falkenberg.
Men det blev en jämn match där KGFC tog ledningen med 1-0 i slutet av den första halvleken efter mål av Alva Neumann.
Böljan kvitterade sedan efter knappt en kvart i andra och vi såg ut att gå mot ett oavgjort resultat.
Men då var det dags för Alva Neumann att kliva in i handlingen igen och i den 88:e minuten fixade hon 2-1 och tre sköna poäng.
Med lite mer än halva serien spelad lligger KGFC nu på en tredje plats i tabellen, på samma poäng som tvåan Växjö, men med ett lite större hopp upp till serieledaren Limhamn/Bunkeflo.
Nästa match för tjejerna äger rum på måndag den 21 augusti. Då på bortaplan mot Växjö.

Läs hela inlägget »
Årets F19-lag har visat en fin sammanhållning och laganada. Nu laddar vi för hösten. Foto: CLAUDIO ASUNCAO Årets F19-lag har visat en fin sammanhållning och laganada. Nu laddar vi för hösten. Foto: CLAUDIO ASUNCAO

Tre matcher i juni för F19.
Klar seger mot Böljan – men tyvärr förlust mot de båda topplagen Limhamn/Bunkeflo och Växjö.
– Jag måste ändå säga att tjejerna gjort en fantastisk resa i vår, säger F19-tränaren Camilla Ackerfors.


Här är en liten summering av F19:s framfart i juni.
Tre matcher har spelats och de har slutat med en seger och två förluster. Sammanlagt har laget nu sex 3-poängare och parkerar på en tredje plats i den flickallsvenska tabellen – bakom just Limhamn/Bunkeflo och Växjö.

Läs hela inlägget »
Tillsammans är vi starka, tillsammans har vi fått en fin start på F19-säsongen 2017. Foto. CALUDIO ASUNCAO Tillsammans är vi starka, tillsammans har vi fått en fin start på F19-säsongen 2017. Foto. CALUDIO ASUNCAO

Tvåa i tabellen, 4-0 och 7-1 i de senaste matcherna.
Årets F19-lag har imponerat.
– Det märks att de som är med tar till sig våra träningar och utvecklas på ett fantastiskt sätt, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC.


Här är en liten summing up av F19:s härjningar under maj.
Fyra matcher har spelats och de har slutat med tre segrar och en förlust. Sammanlagt har laget nu fem 3-poängare och bara bortaförlusten mot FC Rosengård som en liten plump i protokollet.
Maj inleddes med 2-0 borta mot Kristianstad (mål av Hanna Andersson och Josefina Byberg). Därefter 0-3 mot Rosengård.
–Där visade vi ändå att vi kryper närmare dem och spelarna visade bra inställning, tycker tränaren Camilla Ackerfors.

Läs hela inlägget »
Comebackdags för Pernilla Milton – men allsvenskan får vänta lite... Foto: BILDBYRÅN Comebackdags för Pernilla Milton – men allsvenskan får vänta lite... Foto: BILDBYRÅN

De spelare som varit skadade i KGFC är på väg tillbaka. Truppen och konkurrensen skärps.
Och det i exakt rätt läge, när årets hittills viktigaste vecka väntar – med tuffa matcher mot både Eskilstuna och Linköping.
– Jätteviktigt för både matcher och träningar att vi har alla spelare tillgängliga, säger bossen i båset, Stefan Rehn.
– Och särskilt nu, när vi har ett par väldigt spännande matcher framför oss.


Nu ska vi till en börja sakta i backarna lite. Pernilla Milton, som värvdes från Kungsbacka sent i vintras, är inte redo för a-lagsspel ännu.
Men på lördagen, direkt efter a-lagets match i allsvenskan mot Eskilstuna United, gör gladiatortuffingen comeback efter nio måndares frånvaro.
– Det låter som en klyscha, men jag lever för fotbollen och att inte ha kunnat vara med på planen har varit väldigt frustrerande.
– Men nu är jag tillbaka, nu kan det bara gå framåt och uppåt och snart hoppas jag vara med och konkurrera i allsvenskan också.
Miltons comeback innebär alltså match med F19-laget, som möter Kungsbacka nästan direkt efter a-lagets match mot Eskilstuna på lördagen.
– Jag har saknat det här oerhört mycket, säger Milton, som blev känd för den breda tv-publiken när hon kom tvåa i Gladiatorerna i TV4 2015..

Läs hela inlägget »