Emma Pennsäter in action mot Djurgården på Ullevi tidgare i höst. Foto: PER MONTINI Emma Pennsäter in action mot Djurgården på Ullevi tidgare i höst. Foto: PER MONTINI

Hon har en bakgrund i FC Rosengård, men är sedan i somras en av försvararna i Kopparbergs/Göteborg FC – har alltså bra koll på två av lagen som jagar de främsta platserna i årets allsvenska. 
Bakom hörnet väntar nu en rafflande slutstrid där medaljer och en plats i Champions Leauge står på spel.
– Matchen mot Kristianstad nu i helgen ska vi bara ha, säger Emma Pennsäter, 20. Då blir det en spännande sista vecka av serien…


Emma Pennsäter har i höst visat att hon funkar i samtliga positioner backlinjen.
Men visst är det till höger eller i mitten hon trivs bäst. Vi ska återkomma till det.
– Jag har en bra dialog med tränarteamet och jag har kommit i bättre och bättre form under hela hösten, säger 20-åringen, som anslöt från danska Bröndby somras och innan dess har fostrats i FC Rosengård i Malmö.
– Jag är van vi stora städer som Malmö och Köpenhamn, säger hon. Att trivas och komma tillrätta i Göteborg har därför inte varit några problem överhuvudtaget.

Läs hela nyheten »
Två nya mål av Rebecka Blomqvist, som nu är tvåa i skytteligan. Foto: TORE LUND Två nya mål av Rebecka Blomqvist, som nu är tvåa i skytteligan. Foto: TORE LUND

Tre matcher kvar av säsongen.
Tre delmål att klara av.
Det första av dem bockades av på söndagen, seger mot Växjö med 4-0 – och därmed lever OBOS Damallsvenskan ända in i målkaklet.
– Vi kan bara göra vårt i säsongens sista matcher, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Rebecka Blomqvist, tvåmålsskytt.


Det var en nervig match på söndagen mellan mittenlaget Växjö och topplacerade KGFC på en soldränkt och somrig Myresjöhus Arena.
Visst, det står oktober i almanackan, men den här dagen var det rena högsommaren.
En svår match på förhand.
Och en tuff kamp blev det - särskilt i den första halvleken.
Gästerna från Göteborg började ändå bäst och hade flera halvlägen att ta ledningen redan innan 1-0 kom i den 11:e matchminuten. En fin djupledsboll från Olivia Schough, en frispelad Rebecka Blomqvist och i år gör lagets skyttedrottning inga misstag i sådana lägen.

Läs hela nyheten »
Taylor Leach, klar för ytterligare ett år i KGFC. Foto: PER MONTINI Taylor Leach, klar för ytterligare ett år i KGFC. Foto: PER MONTINI

Den amerikanska mittbacken Taylor Leach har skrivit på ett nytt kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC.
Ett avtal som innebär att 26-åringen blir kvar i Göteborg över säsongen 2019.
– Jag är väldigt glad över detta, säger Leach. Jag trivs med staden, laget och vi har allting i egna händer nu i säsongsavslutningen för att kunna nå en plats i Champions League och det sporrar så klart.


Taylor Leach kom till Kopparbergs/Göteborg FC under sommaruppehållet 2017. Hon hade då spelat i Sunnanå och Östersund i Elitettan och låtit höra tala om sig som en kompromisslös, tuff och stenhård mittback.
Hon har inte gjort någon besviken på de punkterna.
– Taylor är naturligtvis en av de spelare vi vill behålla också nästa år, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.
– Vi tränare är jättenöjda över att klubben nu gjort klart med henne i ytterligare ett år.

Läs hela nyheten »