Segern mot Eskilstuna på söndagen håller Elin Rubensson som en av de bästa KGFC spelat sedan hon kom till klubben. Foto: PER MONTINI Segern mot Eskilstuna på söndagen håller Elin Rubensson som en av de bästa KGFC spelat sedan hon kom till klubben. Foto: PER MONTINI

Elin Rubensson kom från FC Rosengård till Kopparbergs/Göteborg FC inför säsongen 2015 och sedan dess har det blivit fler än 75 tävlingsmatcher för klubben.
Men segern mot Eskilstuna med 3-1 har redan fått en särskild plats bland dem.
– Om jag bara se till den första halvleken kan jag inte påminna mig om att vi spelat bättre någon gång under mina år i Göteborg, säger Elin.


Det har bara spelats åtta omgångar av allsvenskan 2018, men tabellen har redan börjat skikta upp sig och vill man vara med från i dag och hela vägen fram till dagarna då höstlöven täcker marken och den första frosten gäckat mornarna, gäller det att visa det nu.
Kopparbergs/Göteborg FC gjorde så på söndagen.
Här parkerades inga bortabussar, här spelades det inte safe för kryss, här var det tre pinnar hem i bussen till Göteborg som gällde.
Gôtt att se var det!
– Vi har haft sekvenser i alla matcher i år egentligen där vi spelat bra, säger landslagsmittfältaren Elin Rubensson.
– Men vi har haft lite svårt att hålla vår högstanivå under en hel match.

Läs hela nyheten »
Kopparbergs/Göteborg FC har börjat forma truppen för framtiden – Beata Kollmats och Filippa Curmark är två av de spelare som nu är klara för de kommande åren. Foto: PER MONTINI Kopparbergs/Göteborg FC har börjat forma truppen för framtiden – Beata Kollmats och Filippa Curmark är två av de spelare som nu är klara för de kommande åren. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC har kommit överens med lagkaptenen Beata Kollmats och mittfältaren Filippa Curmark om spel i klubben under ytterligare två säsonger.
De båda stannar nu över säsongen 2020.
– Härligt att två så viktiga spelare och kulturbärare i föreningen väljer att fortsätta sina karriärer hos oss, säger sportchefen Lasse Svensson.
– Ett fint och positivt besked också inför omstarten av allsvenskan nu på söndag mot Eskilstuna.


Beata 'Bea' Kollmats har, trots att hon bara är 25 år gammal (fyller 26 den 6 juli), representerat KGFC sedan 2011 och gör alltså sin åttonde säsong i år.
Filippa 'Pippo' Curmark, 22, gör 2018 sin fjärde säsong i klubben, och har vuxit ut till en allt viktigare kugge på det centrala mittfältet med sin tuffa attityd och orädda spelstil.
Tveklöst är det två kulturbärare vi pratar om, tveklöst är det två spelare som är fundament i KGFC:s framtida lagbyggen.

Läs hela nyheten »

Ni är många som varit på oss om att fixa en gemensam supporterresa till någon av årets bortamatcher.
Nu är det dags. 
Den 7 juli kastar supporterbussen loss med sikte på Kalmar – och resan är ett samarbete mellan klubben och våra härliga fans i KGFC Support.
Du hakar väl på?


På Valhalla IP är vi alltid många som stöttar Kopparbergs/Göteborg FC. Och vi vet att många av har efterlyst en möjlighet att gemensamt göra samma insats på bortaplan.
Nu är det riggat och klart. Klockan 13.00 på lördagen den 7 juli möts KGFC och IFK Kalmar på Gröndals IP. Och vi kommer att skicka en buss dit,  lastad med supportrar.
• Bussen kommer att avgå från Valhalla IP ca 07.00.
• Vi kommer att stanna för lunch på vägen (ingår inte).
• Priset är 300 kronor, inklusive matchbiljett. Betalning sker kontant innan avfärd (jämna pengar, tack).
• Anmälan (med namn och telefonnummer) sker till Egon på KGFC Support:
• 0723/65 51 33
• kgfcsupport@speedmail.se
• Exakta detaljer om tider, lunchstopp och övriga aktiviteter under resan kommer närmare avgång.
• Vi behöver veta om du vill åka med senast den 3 juli!

Nu kör vi!
Forza KGFC!

Läs hela nyheten »