Emma Koivisto har fått en flygande start i sin nya klubb. Den finska landslagsspelaren gjorde ännu en stropng insats i sin hemmadebut. Foto: PER MONTINI Emma Koivisto har fått en flygande start i sin nya klubb. Den finska landslagsspelaren gjorde ännu en stropng insats i sin hemmadebut. Foto: PER MONTINI

Svenska Cupen rullar vidare i sin nya gruppspelsformat.
Och Kopparbergs/Göteborg FC tog ännu en seger på lördagen – den här gången mot allsvenska konkurrenten Limhamn/Bunkeflo, och nu väntar en ren gruppfinal mot svenska mästarna Linköping i mars.
– Vi tappade lite i andra halvlek, men på det stora hela gjorde vi en stabil insats och släppte inte till några jättelägen mot vårt eget mål, säger Emma Koivisto, nyförvärvet från Finland, som imponerat på alla uder sina första veckor i Göteborg
.

Svenska Cupen drog i gång förra helgen med bortamatch mot Lidköpings FK, nykomling i Elitettan.
Då fick vi se en bergsäker seger på bortaplan med 6-0.
På lördagen var det dags för hemmapremiär, Limhamn/Bunkeflo från Skåne på besök i Göteborg och naturligtvis en tuffare nöt att knäcka – inte minst med tanke på att KGFC fick dubbelt stryk av dem i fjol.

Läs hela nyheten »
Beata Kollmats ser fram mot säsongen 2018 och tycker att förberedelserna inför året varit mycket bra. Foto: PER MONTINI Beata Kollmats ser fram mot säsongen 2018 och tycker att förberedelserna inför året varit mycket bra. Foto: PER MONTINI

Säsongen 2018 drog i gång på allvar i och med cupmatchen mot Lidköping på bortaplan förra helgen. Seger 6-0 och luft under vingarna mot ett fint år.
Nu sparkar vi i gång 2018 också på hemmaplan. Cupen igen – men nu tuffare motstånd då allsvenska konkurrenten Limhamn/Bunkeflo kommer på besök till Valhalla IP.
– Jag tror att vi har en bra säsong på gång, säger veteranen Beata Kollmats, 25, som står på randen till sin åttonde säsong på högsta tänkbara nivå.


2017 ligger bakom oss.
Det började i moll då, slutade i dur och sedan i höstas har har allt fokus legat på framtiden.
Nu är 2018 här. Kopparbergs/Göteborg FC har nya tränare i Marcus Lantz och Jörgen Ericson, ett delvis nytt lag där gamla trotjänare och säkra kort som Catrine Johansson, Beata Kollmats, Elin Rubensson, Fiilippa Curmark, Pauline Hammarlund och Adelina Engman med flera fått sällskap av intressanta nykomlingar och ett par tjejer som tidigare gjort avtryck i föreningen – Loes Geurts, Olivia Schough i den förstnämnda kategorin och därtill Julia Roddar och Emma Koivisto, svensk respektive finsk landslagsspelare.
– Vi har en bra kvalitet i truppen, tycker Beata Kollmats, som naturligtvis hoppas på en fin hemmapremiär mot LB07 på lördagen.

Läs hela nyheten »
En av eN hel drös landslagsspelare från Kopparbergs/Göteborg FC – Adeiina Engman. Foto: PER MONTINI En av eN hel drös landslagsspelare från Kopparbergs/Göteborg FC – Adeiina Engman. Foto: PER MONTINI

Det är nära nu med landslagsläger för det svenska och det finska landslagen - bland andra.
Då kallas Elin, Olivia, Emma ochb Adelina in under fanan av sina respektive förbund.
Cuper i Algarve och Cypern är det som lockar.


Kanske trodde vi på några fler spelare i landslagen.
Men dem som är förbudskaptener bestämmet och det kommer alltid nya matcher och nya turneringar och det som gäller i februari behöver inte vara det som gäller längre fram i vår.
Men:
• Emma Koivisto och Adelina Engman spelar Cyprus Cup med Finland under de kommande veckorna.
• Elin Rubensson och Olivia Schough åker med det svenska landslaget till Algarve Cup där det väntar matcher mot Kanada, Sydkorea och Ryssland.
Gott så, lycka till våra KGFC-hjältar!
Men först:
På lördag.
Hemmapremiär.
Svenska Cupen.
Motståndare: Limhamn/Bunkeflo.
Valhalla IP.
14.00.
FRI ENTRÉ!!!
Vi ses!!
Forza KGFC!!!

Läs hela nyheten »