Christen Press gjorde mål igen, men dessvärre hjälpte det inte för att ta hem poäng mot Hammarby. Foto: PER MONTINI Christen Press gjorde mål igen, men dessvärre hjälpte det inte för att ta hem poäng mot Hammarby. Foto: PER MONTINI

Lördag, solsken, hemmapremiär, gott om publik på läktarna.
Det var bäddat för fotbollsfest.
Men  det blev bortalaget Hammarby som lämnade Valhalla IP med tre poäng på kontot.
– De vann helt rättvist, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz, mycket besviken över resultatet.


Efter förra veckans kryss på bortaplan mot FC Rosengård och flera fina matcher under försäsongen, var förväntningarna högt ställda inför årets första damallsvenska hemmamatch på Valhalla IP.
Och visst inleddes storstadsmötet på ett förtroendeingivande sätt för alla som håller på KGFC. Lugn och ro i försvaret, fint passningsspel, inga moln på himlen vare sig bildligt eller boktavligt.
Redan i den 6:e matchminuten kunde amerikanskan Christen Press följakligen slå in ledningsmålet efter en passning från Elin Rubensson – lite av en repris från Rosengårdsmatchen, då vi såg samma målskytt och samma framspelare när Kopparbergs/Göteborg FC också då tog ledningen.
Tyvärr fick vi se fler likheter när matchen rullade vidare...

Läs hela nyheten »
Loes Geurts var formidabel i premiären mot FC Rosengård. Nu hoppas hon på mycket folk och tre poäng i hemmapremiären mot Hammarby. Foto: LEIF GUSTAFSSON Loes Geurts var formidabel i premiären mot FC Rosengård. Nu hoppas hon på mycket folk och tre poäng i hemmapremiären mot Hammarby. Foto: LEIF GUSTAFSSON

I premiären mot FC Rosengård på bortaplan var Loes Geurts matchens gigant.
– Jag har aldrig sett henne så bra, sa till exempel lagkompisen Elin Rubensson, djupt imponerad av den holländska EM-målvaktens prestation.
Nu är det match igen, hemmapremiär mot Hammarby – och bakom Loes knackar en allt mer formtoppad Jennifer Falk på dörren


I matchen mot Rosengård i måndags, var det hemmalaget från Malmö som trummade på och dominerade matchbilden långa stunder.
Men de lyckades inte få in bollen bakom Loes Geurts i KGFC:s mål.
Bland annat sköt Anja Mittag en straff över målet och Loes ansåg ändå efteråt att det var "matchen skönaste räddning" och med det menar hon naturligtvis att hennes agerande bäddade för att den tyska skyttedrottningen fick till ett dåligt avslut.
 – Annars var det en del att göra och även om de pressade oss känns det surt att tappa poäng i och med att vi hade ledningen och att de fick sin poäng efter ett självmål i slutet...

Läs hela nyheten »

I samband med matchen mot Hammarby är det också dags för lansering av våra nya souvenirer – halsduk, mössa och t-shirt.
Du hittar alla de coola supporterplaggen på Valhalla IP i morgon – den 21/4, 15.00 – då det äntligen är dags för hemmapremiär.
Naturligtvis kommer souvenirerna sedan att finnas till försäljning vid samtliga hemmamatcher.
Inom kort kommer allt dessutom att läggas upp och vara tillgängligt via vår webbshopp – och där hittar du också matchtröjorna, som inte kommer att finnas till försäljning på arenan.

Läs hela nyheten »